Het juridisch adviescentrum van de FNV is gespecialiseerd op de rechtsgebieden arbeid, inkomen en sociale zekerheid. De 40 juridisch medewerkers beantwoorden dagelijks vragen over arbeid, inkomen, uitkering, letselschade en beroepsziekten.

Heb je een vraag over je arbeidscontract, cao, loonstrook, uitkering of over een (dreigend) arbeidsconflict of reorganisatie, dan staat een jurist - deskundig op het gebied waar je vraag betrekking op heeft -  je telefonisch te woord.

FNV

De FNV is de grootste en sterkste vakvereniging van Nederland. Van de ruim 1,8 miljoen Nederlanders die lid zijn van een vakvereniging, behartigt de FNV de belangen van ruim 1 miljoen leden. Zij zijn werkzaam in de zorg, detailhandel, zakelijke - en financiële dienstverlening, overheid, kunst&podia, bouw, metaal-, havens, transport, logistiek en personenvervoer. De FNV is er ook voor uitzendkrachten, (even) niet-werkenden en uitkeringsgerechtigden.

De FNV sluit 900 cao's af voor ruim 5,5 miljoen werknemers en maakt afspraken over loon, vakantiedagen en andere arbeidsvoorwaarden en stelt sociaal plannen op bij fusies en reorganisaties. Alleen leden kunnen hierin meebepalen en meebeslissen.

Bij de FNV werken vele deskundigen - van jurist, cao-onderhandelaar, loopbaanadviseur tot belastingconsulent - die zich dagelijks inzetten voor hun leden.